Andre Aktiviteter

Her har vi noen andre aktiviteter man kan bruke sin Chinese Crested til.

Kreativ lydighet

Kreativ lydighet går ut på å koreografere et program med øvelser til musikk. Det kan dreie seg om diverse triks, posisjoner og øvelser som skal passe til musikken.

Kreativ lydighet er delt inn i to grener; freestyle og heelwork to music. I freestyle er det friere med tanke på posisjoner og koreografi, mens det i heelwork to music skal være et visst antall posisjoner man skal vise frem, og det er en grense på hvor langt unna hunden kan være føreren gjennom programmet.

Det konkurreres i offisielle klasser i kreativ lydighet, og er både Norges-, Europa- og verdensmesterskap i grenen. Det er flere hunder i rasen vår, som er aktive i denne hundesporten og som gjør det meget bra!

Kløv

Kineseren elsker å følge mennesket sitt uansett hvor turen måtte gå. Om det så skulle være tur i skog og mark, på fjellet eller bare en rusletur utti gata - kineseren følger deg med stort iver!  Ved å la kineseren få bære sin egen kløv gir du den en arbeidsoppgave og en nyttefunksjon, noe de synes er spennende.

For å bære kløv bør hunden din være ferdig utvokst, omrking 2 års alder, og den skal være frisk. Tilvenning må skje gradvis, først uten vekt slik at hunden venner seg til å gå med kløven. Senere legger man til litt og litt ekstra vekt, og det er da veldig viktig at det er lik vekt på begge sider! Man skal også kun ha korte turer ut med kløv med vekt i tilvenningperioden. 


Kløvmerke

En hund kan ta ferdighetsmerke for kløv. Dette er en test hvor man kan ta tre merker (gull, sølv og bronse) avhengig av kløvens vekt og turens lengde. Dette er en test alle raser kan ta. Krav for testen er at hunden er minimum 18 måneder gammel for bronsemerke og 24 måneder gammel for sølv- og gullmerke, og er trent for å gå med kløv. Hunden skal være fri for skader og være i god form.

For bronsemerke må kløvens vekt være 15% av hundens kroppsvekt, minimum 10 km dagstur.
For sølvmerke må kløvens vekt være 25% av hundens kroppsvekt, minimum 20 km dagstur.
For gullmerke må kløvens vekt være 35% av hundens kroppsvekt, minimum 40 km tur fordelt på to påfølgende dager.


Spor

En Chinese Crested har, som alle andre hunder, en nese den kan bruke til mye rart, blant annet å gå spor. Det finnes flere ulike typer spor som den kan få bryne seg på, og blodspor er en av disse.

I et blodspor skal hunden følge et spor lagt ut med blod, derav navnet, som skal simulere et skadet dyr som hunden kan finne. Underveis i sporet vil hunden møte en rekke elementer som vinkler, opphold av blod i sporet, sårleie og selvfølgelig start/slutt.

Det finnes egne sporprøver for hund, som alle hunder kan være med på. Renrasede hunder har i tillegg muligheten til å oppnå norsk viltsporchampionat dersom de har minst "good" som premiering fra utstilling.

Weight pull, eller kjettingtrekk, er en hundesport som omhandler vekttrekking. Der skal hund og eier jobbe sammen som et team for å oppnå mestring i form av både fysisk trening og psykisk trening. Sporten er for alle raser, uansett størrelse eller vekt. 


Les mer om weight pull på Norwegian Weight Pull Club (NWPC) sine sider.

Weight Pull