Agility

I agility skal føreren lede hunden gjennom en bane med ulike hindre hvor hindrene skal passeres i en bestemt rekkefølge. Målet er å komme gjennom banen med færrest mulig feil og på kortest mulig tid. Ekvipasjen kan få feil for riv av hinder, at hunden ikke berører feltene på felthindrene, eller vegringer. Passeres et hinder feil vei, eller hunden løper ut av banen, diskes ekvipasjen.


Dette er en hundesport full av fart og spenning og det er veldig viktig å forberede hunden på hva som skal skje, med oppvarming og å roe ned etterpå. Hunden bør også være i god fysisk form og selv om det ikke er vanlig på små hunder, så kan det kan være lurt å helsesjekke hunden for patella og eventuelt hofter og albuer før en setter inn hardtrening og konkurranse. Hundekroppen blir utsatt for stor belastning i agility når farten blir stor og da er det viktig at hunden har en kropp som tåler dette.


Viktig å vite
Hunden bør være 12 måneder før man aktivt begynner å trene agility. Mange hundeklubber krever også at fører har kurs før de får lov til å trene (kurset følger eier, ikke hund). Hunden må være 18 måneder for å få lov å konkurrere. 

Det er også anbefalt å sjekke hunder som skal konkurere for AD/HD slik at man vet de kan tåle belastningen.

41527332_289391151889658_3877906025730277376_n
ag1
agilityerle